Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres banebrydende forskning. I dette foredrag får du indblik i laboratoriets store videnskabelige opdagelser, herunder rendyrkning af gær, udvikling af pH-skalaen, og den klik-kemi, som Morten Meldal modtog Nobelprisen for i 2022.
Fra byg til brygHør lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund fortælle om forædling af byg og humle, samt hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Få indsigt i maltningens hemmeligheder og hvordan forskellige malttyper skaber unikke smagsprofiler.
Innovative gærtyper og klimatolerante planterCarlsberg Laboratorium arbejder også på udvikling af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Derudover vil du lære om den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, herunder forskning i 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.
Under foredraget serveres små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som du kan nyde, mens du lærer om deres historie og produktion.
Bemærk, at foredraget varer en halv time længere end normalt.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i flere byer og Carlsbergfondet. For mere information og tilmelding til nyhedsbrev, besøg foredragenes hjemmeside.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Føns Gl. Skole, Føns Strandvej 2, 5580 Nørre Aaby
Entré: 30 kr
Arrangør: Beboerforeningen for Føns og Omegn
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her